Gratis verzending vanaf € 50

DE EERSTE 
NIJMEEGSE HOPTUIN


Naast alle culturele initiatieven en talloze ondernemingen op ons prachtige NYMA-terrein is er ook ruimte voor urban rewilding. Hiermee worden stedelijke gebieden, zoals ons oude industrieterrein, verrijkt met natuur die zijn eigen gang kan gaan. 

Maar hoe mooi zou het zijn als deze natuur een van de smaakvolste ingrediënten in bier zou bevatten? Waanzinnig natuurlijk!

Hop is een van de meest karakteristieke plantensoorten aan incidenteel overstroomde rivieroevers. Langs meer zuidelijke trajecten van de Rijn en Donau weet hop, samen met bosrank en wilde wijn hele bossen te overwoekeren. 

HOPTUIN

Vlak voor ons Brouwlab is straks De Hoptuin te vinden! Gemaakt van het douglas hout van de Biertuin op het Honigterrein, zullen imposante bakken gebouwd worden om onze hopplanten te huisvesten.

Omringd door hoge palen die met stalen kabels de hopranken begeleiden, starten we dit jaar met een bescheiden aantal van 48 planten. Maar we hebben grootse plannen voor de toekomst: we streven ernaar om De Hoptuin jaar na jaar uit te breiden.

Ontdek straks op ons terrein de verschillende hopsoorten, elk met zijn eigen unieke karakter en aroma's!

We beginnen met:

- Centennial
- Styrian Golding
- Magnum

VOLG ONS PROJECT

NIJMEEGSE HOP IN JOUW TUIN

In het voorjaar gaat we de planten uit de hoptuin verstekken. Voor de liefhebbers ligt de kans klaar om een stukje authentiek Nijmeegse hop te bemachtigen, om thuis te laten uitgroeien tot een weelderige hopplant van eigen bodem. 

In september is het mogelijk om je oogst naar Oersoep te brengen, te midden van het bruisende oogstfestival. Hier wordt jouw bijdrage omgetoverd tot het verrukkelijke BUURTbiertje. Bier gebrouwen met de buurt, voor de buurt.

HOP OOGST FESTIVAL
COMING SOON